Усім привіт! Вирішив розповісти про корисною темою, може кому стане в нагоді. Останнім часом прямо біда помітив, що сплю гірше, кручусь до ранку, а зранку почуваюся, ніби вагони розвантажував. Списував на роботу, на атмосферний тиск, а кохана каже: "Пора поміняти постіль на якісну, а не цю синтетику з розпродажу". І тут я заліз в гугл.
Зізнаюсь, вважав, що вибір постільного комплекту - це лише "колір сподобався чи ні". Виявилося, ціла історія. І і бязь, ранфорс, і сатин... А я в цих словах плавав, поки не потрапив на сайт postilnabilyzna.com.
Друзі, це просто криниця корисної інфи! Я провів на годину. У них прямо як в енциклопедії: по поличках описані всі типи тканин, від дешевої бязі до дорогого сатину та льону. Навіть там є таблиця з описом щільності та того ж, скільки там циклів прання витримає матеріал. Дуже допомогло зрозуміти, чому один набір коштує умовні 800 грн, а другий — 2500.
Кілька відкриттів особисто зрозумів:
- Виявляється, що, українські та європейські розміри трохи різняться, і перш ніж купувати варто озброїтися сантиметром міряти свою ковдру, а не просто вірити напису «сімейний».
- От чесно, не знав, що тепла фланель в спеку — це пекло, а якісний сатин дійсно дихає, бо в неї плетіння ниток специфічна.
- На сайті є поради, як правильно прати, щоб принт не вицвів через місяць. Актуально для тих, у кого пральна машинка паше цілодобово.
Коротше кажучи вирішили придбати спочатку один сатиновий набір від українського бренду (підтримали так би мовити своїх). Поки все чудово — сплю як немовлята, білизна приємна на дотик, не ковзає й не електризується.
Словом, якщо ти, як і автор, до останнього часу вважали, що підодіяльник — це не та річ, в яку треба заглиблюватись, щиро раджу глянути огляд на тому сайті. Справді зберігає час на підбір та вберігає від придбання неякісної речі. Усім здорового сну!